Αρνητικές συνέπειες για τα κυλικεία, τις καντίνες και τα εστιατόρια που λειτουργούν σε χώρους εργασίας, επιφέρει η διάδοση της τηλεργασίας μετά την πανδημία του κορονοϊού. Ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς είναι μία ευκαιρία να προβληματιστούμε για τις αλλαγές που επιφέρει στον χώρο εργασίας η σύγχρονη τεχνολογία. Μία από αυτές είναι η τηλεργασία, που κερδίζει έδαφος και καθιερώνεται μετά την πανδημία του κορονοϊού. Στη Γερμανία, όπως αναφέρει το Deutsche Welle, πολλές εταιρείες και επιχειρήσεις ενθαρρύνουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν από το σπίτι τουλάχιστον για μία ή δύο ημέρες την εβδομάδα, εξοικονομώντας πόρους αλλά και οι εργαζόμενοι πολύτιμο χρόνο στις μετακινήσεις τους. Το γεγονός αυτό επιφέρει αρνητικές συνέπειες για τον συμβατικό χώρο δουλειάς, καθώς καντίνες, κυλικεία και εστιατόρια που λειτουργούν σε επιχειρήσεις ή υπηρεσίες του δημοσίου τομέα δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα, λόγω μειωμένης προσέλευσης. «Παλαιότερα ετοιμάζαμε 600-700 μερίδες φαγητό κάθε μέρα, σήμερα η ζήτηση δεν φτάνει ούτε τις 100 μερίδες» δηλώνει στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) ο Μίχαελ Άουεν, επικεφαλής της κοινωνικής […] Αρνητικές συνέπειες για τα κυλικεία, τις καντίνες και τα εστιατόρια που λειτουργούν σε χώρους εργασίας, επιφέρει η διάδοση της τηλεργασίας μετά την πανδημία του κορονοϊού. Ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς είναι μία ευκαιρία να προβληματιστούμε για τις αλλαγές που επιφέρει στον χώρο εργασίας η σύγχρονη τεχνολογία. Μία από αυτές είναι η τηλεργασία, που κερδίζει έδαφος και καθιερώνεται μετά την πανδημία του κορονοϊού. Στη Γερμανία, όπως αναφέρει το Deutsche Welle, πολλές εταιρείες και επιχειρήσεις ενθαρρύνουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν από το σπίτι τουλάχιστον για μία ή δύο ημέρες την εβδομάδα, εξοικονομώντας πόρους αλλά και οι εργαζόμενοι πολύτιμο χρόνο στις μετακινήσεις τους. Το γεγονός αυτό επιφέρει αρνητικές συνέπειες για τον συμβατικό χώρο δουλειάς, καθώς καντίνες, κυλικεία και εστιατόρια που λειτουργούν σε επιχειρήσεις ή υπηρεσίες του δημοσίου τομέα δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα, λόγω μειωμένης προσέλευσης. «Παλαιότερα ετοιμάζαμε 600-700 μερίδες φαγητό κάθε μέρα, σήμερα η ζήτηση δεν φτάνει ούτε τις 100 μερίδες» δηλώνει στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) ο Μίχαελ Άουεν, επικεφαλής της κοινωνικής ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, κορονοϊός, οικονομία, τηλεργασία