Μακαρονάδα με γαρίδες , μύδια και “άρωμα” θάλασσας

0

Λαχταριστή μακαρονάδα με γαρίδες,μύδια και ”άρωμα” θάλασσας. Απολαύστε την με δροσερό, λευκό κρασί και καλή παρέα…

ΥΛΙΚΑ

100 ml ελαιόλαδο
2 κομμένες σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλη ντομάτα αποφλοιωμένη και ψιλοκομμένη
16 μύδια καθαρισμένα
1/2 κ.γλ. πάπρικα ή κόκκινο πιπέρι
16 ωμές γαρίδες με το κέλυφός τους
500 γρ. σπαγγέτι
1,5 λίτρο ζεστό ζωμό ψαριού( αν έχετε, η ζεστό νερό)
2 καθαρισμένες σκελίδες σκόρδο
5 φύλλα βασιλικού
3 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι .

Ρίχνουμε τη μία σκελίδα σκόρδο, την ντομάτα, την πάπρικα και λίγο αλάτι και τα αφήνουμε να σιγοψηθούν για  5 λεπτά.

Προσθέτουμε τις γαρίδες και τα μύδια και τα αφήνουμε να γίνουν για ακόμη 3-4 λεπτά.

Βάζουμε και τα μακαρόνια μαζί με το ζεστό ζωμό και τα σιγοβράζουμε, χωρίς το καπάκι, για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ψηθούν όσο τα θέλουμε, ενώ βγάζουμε κι όσον αφρό έχει μαζευτεί με μια τρυπητή κουτάλα.

Εν τω μεταξύ χτυπάμε στο γουδί το υπόλοιπο σκόρδο, τον μαϊντανό και το βασιλικό.

Αναμειγνύουμε τα αρωματικά στο σκεύος και ψήνουμε το φαγητό για 5 λεπτά ακόμα.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη !

www.foodme.gr