(ηχητικό) Ε.Κουντουρά » Με την συνεργασία μπορούμε να πετύχουμε πολλά στον τουρισμό»

0

 

Όλα τα «καυτά¨ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο του τουρισμού της Ρόδου τέθηκαν από τους εκπροσώπους των τοπικών παραγωγικών τάξεων και φορέων στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο υπό την προεδρία της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά η οποία βρισκόταν στο νησί μας.

Οι εκπρόσωποι των φορέων  έθεσαν στην κ. Κουντουρά   μία σειρά από ζητήματα με κύρια αυτά της υπερφορολόγησης, του τέλους διανυκτέρευσης, των δασικών χαρτών, της τουριστικής προβολής, της επιμήκυνσης, των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και της ΑΣΤΕΡ.

Από την πλευρά της η κ. Κουντουρά ζήτησε την συνεργασία όλων των φορέων για την περαιτέρω ανάπτυξη και στήριξη του τουρισμού καθώς όπως είπε το υπουργείο υλοποιεί με επιτυχία τον σχεδιασμό με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού και την ανάκαμψη του θαλάσσιου τουρισμού. Παράλληλα επεσήμανε ότι, και το 2017 θα είναι μια καλή χρονιά για τον τουρισμό της χώρας μας .

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε άφησε ανοιχτό  το ενδεχόμενο να μην επιβληθεί από το 2018 το τέλος διανυκτέρευσης η υπουργός Τουρισμού, αναφέροντας: «Υπάρχουν δεσμεύσεις του παρελθόντος όπως γνωρίζετε. Εάν και εφόσον τα δημοσιονομικά μας το επιτρέψουν, θα επανεξετάσουμε εάν εφαρμοστεί το τέλος διανυκτέρευσης»

Αναφερόμενη στην αξιοποίηση του  Γκολφ Αφάντου η κ. Κουντουρά  τόνισε ότι, είναι υπέρ  του να   προχωρήσει αυτή η επένδυση, λέγοντας πως το όλο θέμα  βρίσκεται σε καλό δρόμο καθώς λύθηκαν πολλά ζητήματα που προέκυψαν.
Ακούστε Έλενα Κουντουρά για στόχους  υπουργείου

 

Ακούστε Έλενα Κουντουρά για τουριστική εκπαίδευση

Ακούστε Έλενα Κουντουρά για ΑΣΤΕΡ

Ακούστε Έλενα Κουντουρά για τέλος διανυκτέρευσης

Ακούστε Έλενα Κουντουρά για θαλάσσιο τουρισμό

Ακούστε Έλενα Κουντουρά για επιμήκυνση τουριστικής περιόδου

Ακούστε Έλενα Κουντουρά για Γκολφ Αφάντου

 

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ