Είναι μόλις ..70 ετών,28 χρόνια χωρίς ζάχαρη και μιλάει για τα μυστικά ομορφιάς

0

Η Κάρολιν Χαρτζ μπορεί να υπερηφανεύεται για το αψεγάδιαστο σώμα της και τη λαμπερή της επιδερμίδα, που πολλές γυναίκες σε νεαρότερη ηλικία θα ήθελαν να έχουν.

Η μητέρα 3 παιδιών από το Περθ της Αυστραλίας, που άφησε τη ζάχαρη πριν από 28 χρόνια μετά από τον εθισμό της στα γλυκά, μίλησε πρόσφατα για τα μυστικά της ομορφιάς της.

“Πολλές γυναίκες μετά τα 50, πιστεύουν ότι δε μπορούν να διατηρήσουν ένα φυσιολογικό βάρος και ένα ωραίο σώμα. Μιλάω ακόμα και με γυναίκες που είναι 40 ετών, έχουν κάνει παιδιά και πιστεύουν ότι δε μπορούν να αποκτήσουν ξανά το σώμα που είχαν πριν κάνουν παιδιά”, ανέφερε η Κάρολιν.

Η Κάρολιν Χαρτζ είναι 70 ετών και μπορεί να υπερηφανεύεται για το αψεγάδιαστο σώμα της και τη λαμπερή της επιδερμίδα, που πολλές γυναίκες σε νεαρότερη ηλικία θα ήθελαν να έχουν.

Θεωρεί ότι αν και είναι δύσκολο να παραμείνεις σε φόρμα μετά τα 40, με αρκετή θέληση και εξάσκηση είναι εφικτό. “Ξέρουμε ότι ο μεταβολισμός μας επιβραδύνει καθώς μεγαλώνουμε. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε λίγο πιο προσεχτικοί στις επιλογές μας, να είναι πιο υγιεινές και να εξασκούμαστε λίγο περισσότερο”, δήλωσε η ίδια.
“Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε την ποιότητα και την ποσότητα του φαγητού που τρώμε. Το να σκέφτεσαι όταν τρως, είναι πολύ σημαντικό. Η απρόσεχτη κατανάλωση φαγητού είναι αυτή που οδηγεί σε παραπανίσια κιλά. Προτρέπω τους πελάτες μου να απολαμβάνουν κάθε μπουκιά που τρώνε, καθώς αυτό θα τους βοηθήσει να επιβραδύνουν και είναι σχεδόν απίθανο να φάνε παραπάνω από όσο χρειάζονται.” Η μητέρα 3 παιδιών από το Περθ της Αυστραλίας, που άφησε την ζάχαρη πριν από 28 χρόνια μετά από τον εθισμό της στα γλυκά, μίλησε πρόσφατα για τα μυστικά της ομορφιάς της.

Τι τρώει, όμως, η Κάρολιν καθημερινά; Το πρωινό της αποτελείται κυρίως από φρούτα, όπως μπανάνες ή ακτινίδια και πρωτεΐνες που παίρνει από τα αυγά. Στη συνέχεια πίνει ένα φλιτζάνι τσάι, τρώει μερικά αμύγδαλα, ένα φρούτο και ένα κομμάτι τυρί. Το μεσημέρι προτιμάει κοτόπουλο με αβοκάντο, φέτα και σαλάτα. Όσο για το βραδινό της, αποτελείται κυρίως από κοτόπουλο και πιο σπάνια κόκκινο κρέας με σαλάτα. Τον χειμώνα προτιμάει τα μαγειρευτά φαγητά.

Όταν πρόκειται για φαγητό, η Κάρολιν αποκλείει τη ζάχαρη και προτιμάει μια εναλλακτική λύση, που ονομάζεται ξυλιτόλη. Η ξυλιτόλη είναι ένα φυσικό γλυκαντικό χωρίς ζάχαρη, αλλά η γεύση και η εμφάνισή της μοιάζει με εκείνη.

Όμως, εδώ αρχίζουν και τελειώνουν όλες οι ομοιότητές τους. Το σώμα μας παράγει μέχρι και 15 γραμμάρια ξυλιτόλης καθημερινά, κατά τη διάρκεια του φυσιολογικού μεταβολισμού. “Είμαι αισιόδοξη και ακόμα και όταν έχω να αντιμετωπίσω δύσκολες καταστάσεις, προσπαθώ να παραμένω θετική.

Όσον αφορά το φαγητό, έχω αποκλείσει τελείως τη ζάχαρη και την έχω αντικαταστήσει με την ξυλιτόλη. Έρευνες έχουν δείξει ότι η παχυσαρκία έχει λάβει διαστάσεις επιδημίας στην Αυστραλία και η ζάχαρη παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτό”, δήλωσε η Κάρολιν. “Σίγουρα σε κάθε γεύμα θα καταναλώσω πρωτεΐνη, ειδικά στο πρωινό, γιατί σταματάει τις λιγούρες.

“Είμαι καθαρή από ζάχαρη εδώ και 28 χρόνια. Ήταν αρκετά δύσκολο στην αρχή, γιατί ήμουν εθισμένη στη ζάχαρη, αλλά πιστεύω ότι ήταν ένας από τους σημαντικότερους λόγους που μπόρεσα να διατηρήσω το σώμα μου σε φόρμα.” Η Κάρολιν παροτρύνει τον κόσμο να μη στερηθεί κανένα φαγητό και ποτό. Απλά να προσέχει τις ποσότητες.

Η καθημερινή ρουτίνα της Κάρολιν:

1.Ευγνωμοσύνη

2.Διαλογισμός

3.Γιόγκα

4.Βγάζει βόλτα τον σκύλο της

5.Πρωινό μπάνιο

6.Διαβάζει εφημερίδα

7.Δουλειά από τις 9 μέχρι τις 18:30

8.Τα απογεύματα τα περνάει με τον άντρας της, βλέποντας ταινίες

9.Τα Σαββατοκύριακα είναι αφιερωμένα στην οικογένεια και τους φίλους

Ο ύπνος είναι επίσης πολύ σημαντικός και η Κάρολιν προσπαθεί να κοιμάται 8 ώρες καθημερινά, γιατί κατά τη διάρκεια του ύπνου το σώμα θεραπεύεται και αναζωογονείται.